Общата смъртност и смъртността от Covid-19 на седмична база е с около

...
Общата смъртност и смъртността от Covid-19 на седмична база е с около
Коментари Харесай

Кацаров: Ще бъде направен анализ на смъртността при Covid инфекция по болници

Общата смъртност и смъртността от Covid-19 на седмична база е с към една трета по-малка при актуалната вълна на заболеваемост спрямо предходните. Това разгласи министърът на опазването на здравето Стой Кацаров. Той изрази съмнение, че главната причина е имунизацията на 20% от популацията, както и още толкоз преболедували. Над 95% от умрелите сега се неимунизираните.  

От Министерството на здравеопазването оповестиха, че в лечебните заведения има свободни кревати за пациенти с Covid зараза. Заети са 71 % от леглата в общите Covid отделения и 63 % от леглата в интензивните отделения. В страната са разкрити общо 7268 кревати. 

Ще бъде направен анализ на смъртността при Covid зараза по лечебни заведения, разгласи министър Кацаров: 

" Там, където има по-големи отклонения, където е нараснала смъртността, желая от шефовете да свикат медицинските препоръки да създадат разбор на протоколите и на метода, по който се лекуват болните, и в случай че преценяват, че е нужна някаква промяна в държанието във връзка с лекуването на Covid, да подхващат такива ограничения ". 

Министърът заяви още, че се правят старания да се обезпечи спомагателна опция за лекуването на тежко заболели в лечебните заведения посредством моноклонални антитела. 

Дали ще бъдат препоръчани нови ограничаващи ограничения в народен мащаб, ще бъде оповестено в петък, сподели още служебният министър на опазването на здравето. Той акцентира, че в случай че се стигне до затваряне, последните, които ще бъдат затворени, ще бъдат учебните заведения. И удостовери, че в последните дни има нарастване на заболеваемостта. Особеност на тази пандемична вълна е по-големият брой деца, положителни за Covid-19, само че все още не се е отразило на хоспитализирането им. До през вчерашния ден са приети в болница 121 деца. В актуалната ситуация директорите на учебни заведения най-добре могат да преценяват дали може да се организира естествен образователен развой. 

Основно у нас циркулира Делта разновидността, сподели проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

Провеждането на събития и конгресни мероприятия ще бъде позволено при съществуването на зелен документ. 

До края на деня ще бъде издадена промяна на заповедта, която да разрешава провеждането на събития - семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма при съблюдаване на ограниченията. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР